duminică, 6 iulie 2014

NOVAK DJOKOVIC VS ROGER FEDERER-ANALIZA SI PRONOSTIC

         Novak Djokovic si Roger Federer se vor infrunta in finala celei de-a 128-a editii a turneului de la Wimbledon in aceasta dupa-amiaza – ora 16:00.
Djokovic cauta sa castige Wimbledon-ul pentru a doua oara, prima victorie pe iarba londoneza fiind in anul 2011 impotriva lui Nadal, in timp ce Federer incearca sa fie primul om din istorie care sa fi castigat 8 titluri la acest turneu (2003-2007, 2009 si 2012). Elvetianul va disputa cea de-a noua finala la Wimbledon, singura sa infrangere venind in anul 2008 impotriva lui Nadal.
        Novak Djokovic – este un tenismen în varsta de 27 ani, care masoara 1.88m si care se afla pentru a treia oara in cariera de profesionist in FINALA celui mai prestigios turneu din istorie. Miza acestei finale este foarte importanta, deoarece în cazul în care va triumfa, automat va redeveni liderul mondial (pentru ca actualul lider, ibericul Rafael Nadal, a fost eliminat inca din faza optimilor de finala, iar diferenta dintre cei doi in ierarhia mondiala este de doar aproximativ doua sute de puncte). Ca sa ajunga pana in aceasta faza a competitiei, sarbul a trebuit sa treaca pe rand de Andrey Golubev, Radek Stepanek, Gilles Simon, Jo-Wilfried Tsonga, Marin Cilic şi în fine – un meci foarte spectaculos cu noua senzatie a tenisului masculin, bulgarul Grigor Dimitrov (6-4 3-6 7-6 7-6).
              Roger Federer – este un tenismen în varsta de 32 ani, care masoara 1.85m si care detine recordul absolute de turnee castigate pe iarba londoneza (de nu mai putin de sapte ori a triumfat elvetianul). Chiar daca din punct de vedere fizic nu mai poate tine pasul cu mai tinerii lui adversari un sezon întreg, atunci cand joaca pe iarba aceste calcule nu mai sunt valabile si este capabil sa se bata de la egal la egal cu orice tenismen, chiar si la aceasta varsta si am îndrazni noi sa spunem ca va reusi sa faca acest lucru si in urmatoarele doua-trei sezoane! Pentru a accede in finala celui mai vechi turneu din istorie, elvetianul a fost nevoit sa-i dovedeasca pe Paolo Lorenzi, Gilles Muller, Santiago Giraldo, Tommy Robredo, Stanislas Wawrinka şi în cele din urma – tanarul canadian “big server”, Milos Raonic (6-4 6-4 6-4). Statistica acestui ultim meci este net în favoarea celui supranumit “Swiss Maestro”, şi arata cam asa: total asi expediati (6 – 17), duble greseli (1 – 4), primul serviciu in teren (65% – 55%), puncte castigate cu primul serviciu (81% – 80%), puncte castigate cu al doilea serviciu (68% – 50%), puncte castigate din preajma fileului (24/32 – 11/21), puncte castigate la retur (33% – 24%), lovituri direct castigatoare în meci (32 – 36), erori nefortate în meci (11 – 17), mingi de break fructificate (3/7 – 0/1).

          In opinia mea,Federer este usor favorit in acest meci,cu toate ca bookmakerii nu sunt de aceeasi parere,amandoi jucatorii au un serviciu foarte bun,astfel fiind foarte greu ca unul din cei doi sa  reuseasca un break.Federer este expert in gestionarea tie-breakurilor,asadar Federer poate castiga meciul.

       PRONOSTIC:ROGER FEDERER CASTIGA MECIUL (2.40 la Bet365)
                     PIERDUT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu